Menü:

  • Tollat ragadtak és beneveztek egy vers- és novellaíró pályázatba

    2024.04.03.

    2024 februárjában a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vers- és novellaíró pályázatot hirdetett. Eddig is tudtuk, hogy vannak tehetséges, jó tollú tanulóink; most hárman közülük úgy döntöttek, hogy a nevüket is vállalva megmérettetik magukat; Gőbölös Laura (VII.B) egy novellával, Kóša Andrea (IX.A) és Laszab Veronika (VIII.) pedig egy-egy verssel kapcsolódott be a pályázatba. A pályaműveket az elkövetkező napokban az N. Tóth Anikó, Kurucz Anikó, Gaál Lajos, Menyhárt József és Zalka Lóránt összetételű zsűri fogja értékelni. Az eredményhirdetésre a magyar költészet napján, április 11-én kerül sor.

  • Bejutottak az országos döntőbe

    2024.04.03.

    A napokban lezárult a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő levelezős része. A megmérettetésbe összesen 44 csapat kapcsolódott be; iskolánk Tüzes csajok nevű csapata – Kóša Andrea (IX.A), Pásztor Nóra (IX.A), Lojda Zoja (VIII.) – a 11. helyen végzett, így kivívta az országos döntőben való szereplés jogát. A döntőre június 13-án kerül sor a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen. Gratulálunk!

  • Közülünk valók és joggal vagyunk büszkék rájuk

    2024.04.02.

    A zselízi Alapiskola volt diákjait kérdeztük iskolához kötődő élményeikről, az anyanyelven való tanulás szerepéről a pályafutásuk során.

  • Húsvéti szünet

    2024.03.27.

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!  A húsvéti szünet 2024. március 28-án (csütörtök) kezdődik és 2024. április 2-án (kedd) fejeződik be. A tanítás 2024. április 3-án (szerda) folytatódik.

  • Pedagógusnap 2024

    2024.03.28.

    Ebben a tanévben is megünnepeltük a pedagógusnapot. Tanítónapi házi ünnepségünket Laszab Veronika, Dimitrov Laura és Demeter Erika Lujza ünnepi műsora nyitotta meg, majd Máté Anikó igazgatónő és Juhász András, városunk polgármestere köszöntötte az iskola pedagógusait. A szülők nevében Puksa Andrea, a Szülői Szövetség elnöke, egy-egy cserepes tavaszi virágot adott át a pedagógusoknak. A köszöntőt követően ünnepi ebédre került sor, majd egy közös színházlátogatással zártuk a napot. A Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát néztük meg a Madách Színházban.

  • PEDAGÓGUSNAPRA!

    2024.03.28.
  • Dobré slovo szlovák vers- és prózamondó verseny

    2024.03.25.

    2024. március 25-én a Juhász Gyula Alapiskolában került sor a Dobré slovo szlovák vers- és prózamondó verseny járási fordulójára. Iskolánkat Meliska Dominika (VII.B) és Laszab Veronika (VIII.) képviselte.

    Laszab Veronika a III. kategóriában 2. helyezést ért el, így továbbjutott a kerületi fordulóba.

    Mindkét lánynak gratulálunk, Veronikának sok sikert kívánunk a kerületi megmérettetésen!

  • Matematický klokan nemzetközi matematikaverseny

    2024.03.26.

    Iskolánk 85 tanulója kapcsolódott be idén a Matematický klokan nemzetközi matematikaversenybe, melyet országszerte március 26-án rendeztek meg. Résztvevőink nevezési díjához az iskola mellett működő Szülői Szövetség Alapszervezete is hozzájárult.

  • RÖVIDÍTETT NAP

     RÖVIDÍTETT NAP
    2024.03.22.

    A zselízi Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2024. március 27-én, (szerda) ünnepélyes pedagógusnapon vesznek részt az iskola pedagógusai.

    Ezen a napon a tanítás az alsó tagozaton 10:45-ig, a felső tagozaton 11:15-ig tart. Az iskolai klub foglalkozása elmarad. Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy ebéd után 11:30-ig biztosítsák gyermekük távozását az iskolából.

    Megértésüket köszönjük.

                                                                                                                                                    Az iskola vezetősége

  • Március, a könyv hónapja

    2024.03.26.

    Ez alkalomból a III. A és B osztályos tanulók, osztályfőnökeik kíséretében, ellátogattak a Zselízi Könyvtárba, ahol rövid foglalkozás keretében új ismereteket szerezhettek a könyvekről és a könyvtárakról.

    Hogyan "születnek" a könyvek? Mi minden és ki mindenki járul hozzá egy jó könyv létrejöttéhez? Mennyi ember dolgozik ezen és hogyan? Mi a könyv útja, míg az olvasóhoz eljut?

    Egy érdekes és szemléletes prezentáció és egy interaktív játék segítségével minden kérdésre választ kaptak a gyerekek, akik aztán örömmel vetették bele magukat a könyvtár rejtelmes világába, ahol megtalálták, kiválasztották és kikölcsönözhették azokat a könyveket, amelyek ezen a napon megszólították őket.

  • Történelemverseny: országos döntőbe jutottunk!

    2024.03.22.

    Iskolánk csapata a Katedra Történelemverseny országos döntőjében vehet részt. A négy hónapon át tartó levelezős fordulóba 43 csapat kapcsolódott be. Csapatunk a 8. helyen végzett, így bekerültünk az országos döntőbe, amely Nyitrán lesz. A verseny témája az első világháború.


    A csapat tagjai: Alt Sára, Horváth Daniel, Kapusta Barnabás (IX.A).

    Gratulálunk!

  • Március 22. a víz világnapja

    2024.03.22.

    A Nyugat-Szlovákiai Vízszolgáltató Vállalat a víz világnapja alkalmából színes programmal várta az érdeklődőket a zselízi Kert utcai telepén. 3. és 4. osztályos tanulóink ez alkalomból betekintést nyerhettek azok munkájába, akiknek köszönhetően egészséges, tiszta ivóvíz kerül a lakásokba nap mint nap. A délelőtt folyamán kiértékelték a víz világnapjához meghirdetett rajzpályázatot is. A rajzversenybe bekapcsolók mindegyike egy témához kapcsolódó ajándéktárgyakkal megtöltött tarisznyát kapott. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és sok hasznos információhoz jutottak.

  • Három arany-, 6 ezüstsáv és egy különdíj a Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulóján

    Három arany-, 6 ezüstsáv és egy különdíj a Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulóján
    2024.03.22.

    2024 március 22-én lezajlott a XXXI. Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulója Léván.                      Iskolánkat 9 tanuló eredményesen képviselte. 

    Aranysávos besorolást ért el:

    Dimitrov Laura (III.A) I. kategória – vers

    Balesz Dorka (IV. B) II. kategória – vers

    Goga Veronika (VIII.) III. kategória – próza

    Ezüstsávos besorolást ért el:

    Kiss Lea (III.B) I. kategória – próza

    Rák Lotti (III.B) I. kategória – próza

    Fábik Emma (IV.B) II. kategória – próza

    Kóša Dorián (IV.B) II. kategória – próza

    Szölösi Lilien (VI.) II. kategória – vers

    Laszab Veronika (VIII.) III. kategória – vers

    Laszab Veronika saját verssel indult a szavalóversenyen, amit a zsűri különdíjjal jutalmazott.

    Minden versenyzőnek és felkészítőnek köszönet a munkájáért, a továbbjutó aranysávos versenyzőknek további sikereket kívánunk!

     

  • VÁR AZ ISKOLA!

    VÁR AZ ISKOLA!
    2024.03.22.

    Kedves Nagycsoportos Óvodások!

    Kedves Szülők!

    A ZSELÍZI ALAPISKOLA

     játékos mesedélelőttel egybekötött

    nyílt napra

    hívja és várja a leendő elsősöket és szüleit, hogy betekintést nyerhessenek iskolánk életébe.

        

          Időpont: 2024. április 5. (péntek), 9:00

          Helyszín: a zselízi Alapiskola tornaterme, tantermei

          Program:

          9:00 – 9:30 – Fazekas Mihály: Lúdas Matyi – meseelőadás a IV.B osztály előadásában

          9:40 – 10:10 – Táncos játszóház - a táncház vezetője Juhász-Bari Ildikó, néptáncoktató

         10:15 – 10:30 - Tízórai az iskola éttermében

         10:40 – 11:10 – Interaktív bemutató óra ovisoknak, szülőknek – Szlovákul játékosan

         11:15 – 12:00 - Közös játékos foglalkozások az I-II. évfolyamokban

         Közben a szülők részére:

    Iskolaérettség, a tanulási képességek fejlesztésének segítése – Forró Éva gyógypedagógus és Simon Anikó iskolapszichológus szakmai előadása

    Tájékoztató a beiratkozás menetéről – Máté Anikó igazgatónő

    Kérjük, váltócipőt hozzanak gyermekeik számára!

    Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

    A játékos mesedélelőtt a Rákóczi Szövetség támogatásával valósul meg.

  • Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

    Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny
    2024.03.21.

    Idén március 21-én került sor a Kangourou sans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyre, melynek célja a matematika népszerűsítése, megszerettetése és új tehetségek felfedezése. Iskolánkon a 2-8. évfolyamból 73 tanuló vett részt ezen a matematikát népszerűsítő megmérettetésen.

  • „Egy óra a gyermekekért – Hodina deťom”

    „Egy óra a gyermekekért – Hodina deťom”

    Ezúton szeretnénk megköszönni minden adományozónak a támogatást. Dicséret és köszönet illeti tanulóinkat is, akik önként vállalták a gyűjtésben való részvételt: Gőbölös Laura (VII.B), Duba Orsolya, Goga Veronika, Potocki Karin (VIII.), Mikle Márk, Tomašovský Péter, Szilva Kristina és Szilva Natália (IX.B).

  • Március 20 - a boldogság világnapja!

    A III. A osztály szakkörösei a "Természetjárás és környezettanulmányozás" szakkör keretében ma ellátogattak a zselízi "Huncut" játszóházba, ahol osztályfőnökükkel együtt önfeledt pillanatokat élhettek át.  A boldogság világnapja alkalmából mindannyian vidám élményekkel gazdagodva térhettek haza, és azzal a reménnyel, hogy még nagyon sokszor visszatérhetnek a csodás játékbirodalomba.

  • Egy óra a gyermekeknek - Hodina deťom

    Egy óra a gyermekeknek - Hodina deťom

    Iskolánk bekapcsolódott a Szlovákia Gyermekeiért Alapítvány (Nadácia pre deti Slovenska) által szervezett Egy óra a gyermekeknek (Hodina deťom) elnevezésű nyilvános gyűjtésbe. Az alapítvány már 25. éve szervezi meg jótékonysági projektjét. 2024. március 21-én 8:30-tól 12:00-ig iskolánk önkéntes felső tagozatos tanulói az alapítvány Hugó nevű kabalabábuját ábrázoló kitűzőt viselve gyűjtik sárga dobozba az adományokat az iskola területén és Zselíz utcáin. Az alapítvány olyan programokat és projekteket támogat, melyek a gyermekek személyiségének és kreativitásának a fejlesztését, a jobb iskolai környezet kialakítását, biztonságosabb életkörülmények biztosítását célozzák. Iskolánk azért is kapcsolódik be az ilyen rendezvényekbe, hogy tanulóinkat közösségi felelősségvállalásra, a szegények segítésére, és a rászorultakkal való szolidaritásra neveljük. A támogatási programról közelebbi információkat a www.hodinadetom.sk oldalon lehet olvasni.

  • Javában zajlik a Tesztelés 9

    2024.03.20.

    Kilencedikeseink március 20-án matematikából, valamint magyar nyelv és irodalomból írták meg a tudásszint-felmérést.  Március 21-én szlovák nyelv és szlovák irodalomból mérettetnek meg. Sok sikert kívánunk!

  • Kiváló helytállás a Poznaj slovenskú reč verseny járási fordulójában

    Kiváló helytállás  a Poznaj slovenskú reč verseny járási fordulójában
    2024.03.18.

    Március 18-án került sor  a Poznaj slovenskú reč – Ismerd a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulójára Vágsellyén.  Iskolánkat  a II. kategóriában Horváth Dániel,  a XI. A osztály  tanulója képviselte, aki kiválóan  megállta helyét, és teljesítményével 4. helyezést ért el. Ugyancsak elismerés és hála illeti   az I. kategóriában résztvevő Trgiňa Karolinát, a IV. A  és Potocki Reginát, a IV.B osztály lelkes tanulóját, akik szintén kivívták a zsűri dicséretét.Gratulálunk!

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

  • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola, Komenského 1, Želiezovce - Zselíz
    Komenského 1
  • Riaditeľstvo - Igazgatóság:+421 x 367711212, 0903 532 850
    Sekretariát - Titkárság: +421 x 367711124
    Jedáleň - Étterem: 0902 160 260

Fényképalbum